Aqua4You


Környezetvédelem

Több mint egy évtizedes hatósági munkatapasztalattal vállalunk környezetvédelmi tématerületekhez kapcsolódó mérnöki szaktanácsadást, tervezési, engedélyeztetési feladatok megoldását teljes körű ügyintézéssel, hatósági kapcsolattartással, cégképviselettel. Cégünk rendelkezik a környezetvédelmi tervezési- és engedélyezési feladatok ellátásához szükséges jogosultságokkal levegőtisztaság-védelem, víz- és földtani közeg védelem, hulladékgazdálkodás, valamint zaj- és rezgésvédelem területeken.

Egyéb mérnöki szolgáltatás

Cégek környezetvédelmi központú átvizsgálása/átvilágítása

A hatályos jogszabályok tükrében áttekintésre kerülnek a környezetvédelmi/egységes környezethasználati engedély, a levegővédelmi, vízjogi, hulladékgazdálkodási, zajvédelmi engedélyek érvényességi ideje, benne foglalt előírások, kötelezettségek.

Környezetvédelmi megbízotti feladatok ellátása

A környezetvédelmi megbízott a környezetvédelmi előírások és feladatok megvalósulását koordinálja a cégnél. Alkalmazásának, megbízásának körülményeit a 93/1996. (VII. 4.) Korm. rendelet foglalja össze. Környezetvédelmi megbízottként vállaljuk a Korm.rendelet szerinti feladatok teljes körű koordinációját.

Környezetvédelmi Program készítése

A Környezetvédelmi Program megléte aktívan hozzájárul az országos és regionális szintű környezeti problémák megoldásához, illetve hatékony eszköz az adott település helyi problémáinak kezelésére.

Üzemi kárelhárítási tervek készítése

A jelentős környezethasználattal járó tevékenységek esetében a vonatkozó Korm. rendelet szerint üzemi kárelhárítási terv készítendő. A környezetkárosodás lehetőség szerinti megelőzése vagy ha már bekövetkezett, akkor az elhárítása érdekében a tervnek tartalmaznia kell intézkedési programot, az elhárítás megkezdését, továbbá a levezetését elősegítő tervet.

Megvalósíthatósági Tanulmány készítése

A megvalósíthatósági tanulmány részletesen leírja a tervezett projekt szakmai hátterét, a terv létjogosultságának indokaként. A tanulmány a tervezett technológia vagy komplex beruházás környezeti szempontú összehasonlító elemzése.

Hatósági eljárások koordinálása, cégképviselet ellátása

A beruházások legnagyobb részének tervezése, indítása, majd üzemeltetése számos hatósági engedélyeztetési eljárással jár együtt. Több mint egy évtizedes hatósági munkatapasztalattal vállaljuk a szükséges eljárások koordinációját teljes körű ügyintézéssel, hatósági kapcsolattartással, cégképviselettel.


Ha kérdése van, vagy árajánlatot szeretne kérni vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy írjon e-mailt!