Aqua4You


Zöldtető

Cégünk vállalja különféle zöldtető megoldások tervezését, szakszerű kivitelezését, valamint karbantartását. A környezettudatos, erőforrás-hatékony megoldásokkal, ipari szereplőknek is kínálunk ötleteket, az ipari létesítmények zöldfelületekkel való kreatív tájba illesztéséhez.

A zöldtető építés ma már nemcsak hogy nem hóbort, hanem környezettudatos és extra költségek nélkül is megvalósítható, nagyságrenddel esztétikusabb alternatívája a hagyományos lapos tetőknek.

A zöldtető, mint "ötödik homlokzat", biológiailag aktív felületként jelentős kondicionáló hatással bír a környezetére. Számtalan előnye mellett, kedvezően befolyásolja a mikroklímát, az épület és a település vízgazdálkodási viszonyait, a levegőminőséget, csökkenti a zajterhelést. A kedvező ökológiai hatások mellett, esztétikai élményt nyújt, illetve a kialakításától függően funkcionális és rekreációs lehetőséget is teremt.

Alapvetően két típus kivitelezését ajánljuk, a minimális fenntartási igényű, 10-15 cm rétegvastagságú extenzív zöldtetőt, illetve a 25-100 cm rétegvastagságú intenzív tetőkertet, amely már alkalmas emberi tartózkodásra, gyepfelület kialakítására, fás szárú növények, kisebb fák beültetésére is.

A zöldtetők kialakításával

  • Az épület fűtésére és a hűtésére fordított energiafogyasztás csökken.

  • A zöldtetőre hulló csapadék, a kialakítástól függően különböző arányban helyben tartható, hasznosítható, e mellett, a visszapárolgás miatt javítható a mikroklíma. Megköthető a szállópor, ezzel javítható levegő minősége.

  • Csökkenthető a zajterhelés.

  • Tájba illeszthető a létesítmény.

  • Jelentősen növelhető a komfortérzet.

  • Növelhető az ingatlan értéke.

Ha kérdése van, vagy árajánlatot szeretne kérni vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy írjon e-mailt!